Go to:

English

Français

Biografie

KLAAR VOOR FACTOR X !!!

Niet echt roots en niet echt helemaal dance-hall. Het repertoire van Factor X volgt de nieuwe stroom van de Franstalige reggae. Door hedendaagse riddims - urban versies van de klassieke Studio One sounds - brengt zij een klare en duidelijke boodschap … en ze is niet verlegen voor een paar gags.

Anne 'Factor X' Michalakoudis, één van de revelaties op het Reggae Geel 2003 festival, leerde de kneepjes van het vak als achtergrondzangeres bij haar zus Mika. Met haar trad ze zowel lokaal (Maartrock, Gentse Feesten, …) als internationaal (Rototom Sunsplash, Reggae in Budapest) op.

Maar het was pas nadat ze geïnspireerd werd door uitmuntende muzikanten die ze ontmoette in Jamaica (Black Uhuru, 809 band en Chalice), dat Factor X besloot dat het tijd was om solo te gaan.
Terug in Brussel vervoegde ze The Right Prophecy, een van België's eerste jamaican-style formaties. Met hen nam ze enkele ragga versies op van klassieke Studio One riddims. De toon was onmiddellijk gezet: catchy en dansbare riddims, die losstaan van alle reggae clichés, gebracht door een persoonlijke en echt originele stem.
Met de Dj/composer Popa Grassie, heeft Factror X een repertoire opgebouwd dat de kracht van ragga combineert met de melodie van de roots.

Nadat ze solo verscheen op het RAF Festival in 2002, werd ze uitgenodigd door Omar Perry om deel te nemen aan de Golden Throne wedstrijd. Door deze wedstrijd werd ze het voorprogramma van Yellowman in de VK in Molenbeek (Brussel).

Meer kansen boden zich aan en Factor X groeide uit tot een veelgevraagde ambassadeur van de Belgische reggae. Dit weerspiegelt zich in projecten zoals de compilatie albums 'Reggae Demo'z' en zijn dance-hall tegenhanger Big Bang.
Sinds haar succesvolle optreden op het Reggae Geel festival, heeft Factor X ook de kans gekregen om op te treden als gastzangeres bij zeer gekende bands als Panache Culture, Calabash en Deep Culcha.

Ze heeft opgetreden in zowel Wallonië als Vlaanderen, waar ze telkens het zelfde enthousiasme ontving van een warmhartig publiek.
2005 begon veelbelovend, want in februari trad ze op als de supporting act van de Jamaicaanse legende Eek-a-Mouse.

Haar wijde repertoire en haar dynamische live optredens hebben van Factor X gemaakt wat ze nu is: een jonge en sterke stem in de Franstalige reggae.
Europees, Belgisch, Franstalig en met haar beide voeten op de grond slaagt ze er in om haar mannetje te staan in een scène die eerder Black, mannelijk en Engelstalig is.